Cerca nel mio blog tutto quello che vuoi!

martedì 20 marzo 2012

salse e ancora salse...

                                                            PEARA'

Questa xe na salseta che se sposa da Dio co la carne lessa.
Se la prepara dentro una tecèta de cocio,de quele dei nostri noni,fassendo mescolar insieme un tocheto de butiro e el dopio
de megola de bò.
Se ghe zonta un fià de pangratà.
Me racomando de adoperar el mescolo de legno.
Adesso se ghe zonta un pocheto de brodo,e se se desmentega la tecèta sul canton del fogo,che la pipa adasseto,almanco par do orete bone.
Ogni tanto se ghe dà 'na missiadina col mescolo.
Sal e pevare,quelo nero,becante.
Chi che xe rafinato,o che ghe piase megio,pol zontarghe,al posto
del pevare,un fià de "cren"gratà e destemparà nell'asèo.
Cussì co i magna,e se ricorda de Ceco'Bepe,parchè sta riceta col cren ne la ga lassada i austriaci.

                                                                                                                                                                                                                                  

Nessun commento:

Posta un commento